Разбрахме, че имате съпруг, деца, куче и къща и по-голямата

...
 
Разбрахме, че имате съпруг, деца, куче и къща и по-голямата
Коментари Харесай

11 непростими грешки, които жените правят когато са на 45

 

Разбрахме, че имате брачен партньор, деца, куче и къща и по-голямата част от заплатата отива за фамилията. Трябва да спестявате само че не забравяйте себе си. Разбира се, фамилията и приятелите са вашето всичко и за тях нямате нищо срещу да харчите парите си за тях.

Но! Скъпи дами, не можете да живеете единствено в името на другите, от време на време е належащо да угаждате и на себе си. Всеки месец си подарете един дребен подарък: готини обувки, блуза, пола или пътешестване до салон за хубост. Сигурни сме, че вашите близки също желаят да видят майка си, брачната половинка си, сестрата си красива, стилна и щастлива.

2. Правете къси подстригвания

Кой споделя, че късата коса прави дамите над 40 млади? Добре, може би такава прическа би отивала на едно младо момиче? Сега е моментът да експериментирате с прически: пробвайте каре, по-късно боядисвайте косата си в алено или правете американски акценти. Косата е главната роля  на дамата на абсолютно  във всяка възраст, тъй че за какво да я подстригвате.

3. Избирете неща „ остаряла дама “

Някои дами внезапно вземат решение: „ Това е, младостта свърши, спрете да носите тесни дънки и красиви палта(не, не съвременно палто в огромни размери), тъмна пола до пода и синтетична блуза с някакъв нереално чудноват пъстър принт.

Искрено се надяваме, че нямате сходни мисли, само че в случай че внезапно ви притегли да купите облекла вид ”пенсионер ”  незабавно си кажете: „ Спрете! “ Спомняте ли си какво споделят за жена, която е на 45 години?

4. Не следвате трендовете

Говорейки за трендове. Друга постоянно срещана неточност, която дамите вършат след 45, е да не следват модата въобще. Ясно е, че на процедура нямате време да четете фешън портали и списания е предходна само че все пак, пробвайте се най-малко понякога да си слагате  емайл или да посещавате уеб страници за мода и жанр.

5. Изберете прекомерно юношески неща

Съществува противоположна обстановка: почнали сте да се обличате, като че ли неотдавна сте навършили  двайсетина години. Тениски с глупави надписи, мини поли, къси рокли, горнище с отворено деколте гамаши – тези неща в никакъв случай няма да ви създадат по-млади. Напротив, те акцентират несъответствието сред вашата възраст и жанр.

6. Скрийте минусите, само че не подчертавайте преимуществата

Забравете за безформените и торбести облекла. Ако си мислите: „ Ще си сложа качулка и никой няма да забележи  големината на ханша “, тогава доста грешите. Дрехите без форма ви карат да изглеждате като кок или огромен правоъгълник. Трябва да сте в положение освен да скриете минусите на фигурата, само че и да наблегнете достолепията.

7. Не носите токчета

Ако до преди   5 години сте носили 10-сантиметрови токчета и сте ходили от вкъщи на работа, от работа до детска градина, от детска градина до супермаркет, от дом в супермаркет. А в този момент сте  решили, че токчетата са неуместни, непрактични и като цяло маратонките са 100 пъти по-добри, тогава е неприятно.

Съгласни сме, че ходенето с токчета всеки ден е неефикасно: за благополучие има готини мокасини, броги, балетки, ботуши с плоски подметки, само че въпреки всичко в дрешника ви би трябвало да има няколко готини чифта обувки на висок ток.

8. Купувате на ниска цена долни дрехи

Струва ни се, че всяка зряла жена може да си разреши 4-5 комплекта красиво долни дрехи. Правилните модели долни дрехи  стягат фигурата. И в случай че нямате непотребни средства средства за сутиен на Victoria’s Secret, разгледайте магазините на по-достъпни, само че не по-малко висококачествени марки.

9. Не сте се научили да се гримирвате съгласно възрастата си

За страдание след 40 години кожата ни се трансформира: появяват се бръчки, старешки петна, тя става прекомерно суха или прекомерно мазна. Чудесно е, в случай че постоянно посещавате козметиг и се борите със признаците на стареене, употребявайки модерни способи, да вземем за пример, вземете курсове по мезотерапия или фото подмладяване. Добавете към това умелото потребление на грима – и ще изглеждате с 10 години по-млади.

10. Стартирайте тялото си

Нека си представим един характерен случай: една жена роди три деца, престана да се занимава с тялото си и нямаше диря от стройна фигура. Сега спортът за нея е единствено по малкия екран.! Ако разпознаете себе си в това изложение, тогава е време да помислите.

Не ви караме да бъдете на строга диета, да пиете единствено вода и да се запишете на кросфит. Но да стартирате тялото си, изцяло да забравите за спорт е закононарушение против себе си. Фитнесът е чувство за младост, здраве, положително въодушевление. Намерете какво харесвате: басейн, аквааеробика, скандинавско вървене, йога, зумба – каквото и да е! Само два тренировки седмично – и вашите мързеливи приятелки ще ви завиждат на фигурата ви и такава сила ще се появи в тялото ви, че можете да превърнете планини.

11. Забравете за здравето

Продължаване на предходния параграф. За да е красива и здрава, една жена би трябвало освен да спортува, само че и да посещава доктор в точния момент. Работа, деца, икономисване на себе си – отлагате отиването в болничното заведение до последно, а скритите болести, които не лекувате, ще ви състарят по-бързо от неправилното хранене и неналичието на физически извършения.

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР